Główny port Wysp Południowych, praktycznie jedyne miejsce przynoszące wiadomości z reszty świata. Dzięki niemu Nekromanci mają stały dostęp do informacji oraz towarów z innych części świata
Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
stan zdrowia: bez zastrzeżeń
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
ilość energii dostępnej: 900e
Baste Rewo: pełne 1000/1000
Statek Salem przybił do portu jej rodzimej wyspy.
- Ah nie ma to jak w domu - powiedziała z zadowoleniem i zaczęła schodzić ze statku.
Zarzuciła torbę na ramie, spojrzała na swoja lewą dłoń.
~Tyle lat minęło już~ zacisnęła pięść i poszła w stronę centrum handlowego aby dokupić potrzebnych rzeczy do mieszkania.
Demon
Szła z dziewczyną w stronę jakiegoś starego spróchniałego statku co chwila rozglądając się bacznie na boki.
~ Ja jednak jestem pojebana~ pomyślała.
Salem szła obok dziewczyny spokojna, zrelaksowana. Widziała że Heremita jest z deka zestresowana.
- Spokojnie przy mnie nikt cię nie skrzywdzi - powiedziała pocieszając ją.
Zaczęły wchodzić na statek gdzie przywitał ich zapach ryb, morza oraz lekki tłum załogi. Ruszyły w stronę kajuty.
~Oby rejs minął szybko ~ modliła się.
Demon
- Jasne, bo ja taka bezbronna jestem- burknęła- No i co się gapicie- warknęła na jakąś grupkę załogi.
- Nie mówię że jesteś bezbronna tylko widzę twoje podenerwowanie - powiedziała patrząc jej w oczy. Ruszyła do kajuty otworzyła drzwi i przepuściła dziewczynę pierwszą.
- Wracać do roboty niedługo wypływamy - powiedziała zgorzkniale do załogi. Odłożyła torbę na łóżku i zajęła się badaniem mapy.
~Muszę zmienić załogę na jakąś młodszą bo ta już widać rady nie daje~ pomyślała badając brzegi kontynentu.
Demon
Weszła przed nią mówiąc
- Wiesz masz starą załogę, ale... zawsze mogę użyć jakiegoś zaklęcia- powiedziała sugestywnie stając koło niej przy mapie.
Ostatnio edytowany przez Heremita Acris (2012-02-26 12:24:35)
- Było by fajnie ale oni chyba maja mnie dość - powiedziała pod nosem - możemy popłynąć wzdłuż brzegu - wskazała na mapie i spojrzała na dziewczynę aby też podała jakąś sugestię.
Demon
- Możliwe. Ah... to dobry pomysł... Tak.. lepiej wzdłuż brzegu- powiedziała z uśmiechem.