Ładne, zadbane, dość spokojne miejsce znajdujące się w pobliżu placu głównego. W parku mamy fontanny, mnóstwo ławek, ciekawych, wielobarwnych roślin oraz spokoju. Idealne miejsce, by ochłonąć po dziwnych, nieplanowanych zajściach niekorzystnych.
Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
stan zdrowia: bez zastrzeżeń
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
ilość energii dostępnej: 900e
Baste Rewo: pełne 1000/1000
~~.~~
Mężczyzna padł na jedną z pobliskich ławek. Daleko chodzić nie miał ochoty, a sama myśl o robocie czekającej w Bazie go dołowała na tyle, by pozbawiać chęci do jakichkolwiek czynności. Miał wielką chęć zrobić sobie przerwę, lub chociaż rozerwać się w sposób inny niż podpisywanie projektów na czas. Beznamiętnie śledził przechodniów. Czuł, że niewiele brakuje do chwili, gdy po prostu odchyli głowę i zaśnie, mając wszystko w dupie. Wizja do tych optymistycznych należała, więc nawet nie opierał się jej i pozwolił umysłowi działać, jak mu się tylko podobało.
Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
Już przez godzinę siedziała na drzewie, skubiąc bułkę i machając nogami. CHCIAŁA, by ją zauważył.
~Widocznie siedzenie na bezlistnym drzewie nie działa.~
Ziewnęła i odrywając kawałek bułki, rzuciła nim w niego. Kiedy trafiła w czubek głowy, ręce dziewczyny wystrzeliły w górę.
~za sto punktów!~
-No co za gnom! - szepnęła i usiadła na ścieżce, centralnie przed nim.
~Bułka mi się skończyła. Fak.~
- NO KURWA! - wrzasnął podrywając się z miejsca. Szybko zmaterializował jakiś sztylet i rzucił go w stronę atakującego. Ostrze wbiło się parę centymetrów obok nóg dziewczyny. Verata spojrzał na swój cel.
- A, to ty - powiedział bez entuzjazmu.
Skoczyła na nogi, wyciągając ręce.
-Kochanie! Stęskniłam się!
~gnomie!~
-Wisisz mi bułkę - pogroziła mu palcem - zapamiętam to.
- No patrz, a ja nie - rzucił - Domyślałem się, że bez powodu to do mnie nikt nie przyjdzie. Jak chcesz to się powołaj na mnie u tego dziwaka ze spożywczego. Powinien dać za darmo. Rzuć hasło 'Vemo' i będziesz ustawiona z żarciem na najbliższe dwa lata - powiedział i usiadł na ławce
-Niech ta óławka Ci w dupę wrośnie! - walnęła i klapnęła obok niego, podrywając się po chwili i odgarniając kołtuny.
~Usiadłam sobie na włosach, uzdolniona ja!~
-Jest tu jakaś fontanna? Albo jezioro? - potarła nos - do tego nie chce mi się iść samej po tę bułkę. - westchnęła i założyła sobie ręce za głowę.
-Nie powinieneś zajmować się czymś ważnym... - przymrużyła oczy - gnomie?
- No powinienem - rzucił, udając że nie słyszał ostatniego wyrazu - Od biedy mogę się przejść, byle z dala od tej roboty - odpowiedział spokojnie i rozłożył się na ławce
Kopnęła go w kostkę.
-Miałeś iść po bułę! - nadęła poliki niczym rozgniewane dziecko.
Przeleciała go wzrokiem.
~Bosz, co ja robię? Przecież to gnom.~
- To rusz tyłek - rzucił - Mi niepotrzebna. Sama sobie kupisz, ja potowarzyszę - powiedział podnosząc się z ławki.
Obrzuciła go spojrzeniem.
~idiota~
I zgodnie z poleceniem - ruszyła tyłek.
[do Ravadna; plac główny]
~*~~*~~*~~*~
Padła zmęczona na zieloniutką trawkę i zaczęła konsumować bułki.
Wkładała do ust jedną po drugiej, przy czym wyglądała niczym zmora - potargane, brudne włosy, brudne ciuchy, czarny płaszcz i zabójczy wzrok.
Uroku dodawały jej tylko bułki...
Demon
Zauważyła ją nie daleko. Podeszła niezuważenie i pocałowała ją... zabierając bułkę.
Ostatnio edytowany przez Heremita Acris (2012-02-19 20:33:00)
Dziewczyna spojrzała zabójczym wzrokiem.
-Oddawaj bułkę, Ty złamasie! - krzyknęła po czym rzuciła się na dziewczynę, łaskocząc.
Demon
Po chwili leżała na ziemi
-Mwhahahahhahahahhahahah Mos... hahahahha... Mosmira.! Daj mi tylko gryza hahahahha.! Nie jadłam nic od rana.! hahahah.! Atrox.! Pomóż.! hahahah.
Dziewczyna wsadziła sobie bułkę do ust i zaczęła się wspinać na drzewo.
-Mohfopm pmhfrhm! - powiedziała i zaśmiała się.
Demon
Obrażona na cały świat odeszła.
[do: Matop; cmentarz]
Ostatnio edytowany przez Heremita Acris (2012-02-19 20:43:54)