Miejsce ponure i chyba najbardziej wymarłe, ze wszystkich w Nadświecie będących. Atmosfera w tym miejscu wręcz przytłacza, a masowe groby dają o sobie znać w postaci charakterystycznego zapachu. Mało kto w to miejsce zagląda, więc cmentarz bardziej przypomina masową mogiłę w niezidentyfikowanym lesie.

Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
stan zdrowia: bez zastrzeżeń
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
ilość energii dostępnej: 900e
Baste Rewo: pełne 1000/1000
Yuki przekroczyła próg cmentarza.
-Jak ja kocham to miejsce! Wręcz tryska radością!- wykrzyczała sama do siebie entuzjastycznie i usiadła na jednym krzyżu grobu. Wyczuła, że na coś usiadła. Najpierw się chwilę zastanowiła...
-Ach tak! Toż to lektura moja stara! Jeszcze jej nie dokończyłam!- wykrzyczała raz jeszcze trochę ciszej i wzięła książkę do rąk. Zdmuchnęła z niej kurz, otworzyła i zaczęła czytać, machając zwisłymi z krzyża nogami, jakby w wodzie. Po jakimś czasie dziewczyna zeskoczyła z krzyża i szła gdzie ją nogi poniosą nie odrywając nosa od książki.
Ostatnio edytowany przez Sayura (2011-12-29 23:12:21)
Postać w długim, czarnym płaszczu szukała schronienia. W końcu wpasowała się w szczelinę między dwoma nagrobkami. Za lekturę powzięła wyblakłe litery z płyt. Gdzieś nad nią latał nietoperz, pod nią kopał szczur.
Zamruczała. - Tak, tu jest cudownie!

Po krótkiej drzemce dziewczyna obudziła się.
~muszę poszukać czegoś do jedzenia. Zwiedzić okolicę~
Podniosła swoje marne zwłoki i ruszyła.
[do: Ravadna; plac główny]