~~.~~
Evanaru pojawiła się niedaleko jakiejś ławki. Postanowiła na niej usiąść. Chwyciła się za obolałe gardło.
- Ale mnie dzisiaj poturbowali. W szczególności ten idiota... - powiedziała cichym głosem sama do siebie.
Przymknęła oczy i wzięła głęboki oddech.

~~.~~
Verata wstał z ławki. Przeciągnął się i spojrzał na zegar wiszący na budynku centrum.
- Łuh, późno się zrobiło. Warto byłoby wrócić do tej nieszczęsnej roboty... - mruknął i ruszył do biura.
[do: Akira govereto]

Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
stan zdrowia: bez zastrzeżeń
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
ilość energii dostępnej: 900e
Baste Rewo: pełne 1000/1000
~~.~~
Małe krople deszczu uderzały o ziemię. Evanaru poczuła, jak spływają jej również po policzku. Uniosła powieki i przetarła twarz.
~ Tak właściwie, to zapytałam się o plan dalszego działania? ~ zadała sobie pytanie.
- Chyba nie - odpowiedziała cicho do siebie i wstała z ławki. Deszcz wzmagał się z każdą minutą, więc postanowiła jak najszybciej udać się do gabinetu.
[Do: 'Akira' govereto; Gabinet główny dowódcy]

~~.~~
Verata znudzony codziennym wypełnianiem papierów wyszedł odpocząć na głównym placu stolicy. Usiadł po turecku na samym środku ogromnej, murowanej przestrzeni i zmaterializował niewielki scyzoryk, który to wbił mocno w podłoże. Podniósł głowę do góry i zamknął oczy, przysłuchując się rozmowom przechodzących koło niego mieszkańców.

Verata 'Vemo Akira' Nociereze - dowódca Nadświatu oraz przywódca Akira govereto; demon
wygląd: Verata jest wysokim mężczyzną o czarnych włosach i srebrnych oczach. Na spodzie ręki posiada tatuaż. Zazwyczaj ubrany jest w czarny T-shirt przypominający koszulę, a na szyi ma luźno zawieszony, czerwono-krwisty krawat. Do kompletu nosi też czarne spodnie jeansowe.
Szła, uważając, by nikt nie usłyszał jej kroków. Zdjęła czarny płaszcz, który teraz wisiał, zawiązany przy pasie.
~Mam nadzieję, że nikt nie zwróci uwagi na brudną dziewczynę. Może nie jest ze mną jeszcze tak źle?~ przeszło jej przez myśl.
Spojrzała na stragany, które wypełnione były różnorodnymi pamiątkami. Prychnęła.
~Potrzebne mi coś, co wypełni mój brzucho. Najlepiej coś ciepłeeego!~ zaburczało jej w brzuchu.
Tak idąc w zamyśleniu, potknęła się o coś i upadła. Warcząc przeturlała się jak najdalej i skoczyła na nogi, otrzepując się.

Verata powoli otworzył oczy. Wykrzywił się, widząc przekrzywiony do przodu przedmiot. Wyrwał go z ziemi, zdematerializował, po czym spojrzał na dziewczynę.
- Korzystanie z zmysłu wzroku wyszło z mody żeś go nie zauważyła? - zapytał pogardliwie

Wpierw wyraz jej twarzy przypominał ten, kiedy zobaczyła dość obrzydliwego robaka w swoim domu ojca i chciałaby go zabić jak najszybciej. Jednak po chwili zmienił się w cukierkowaty uśmieszek.
-Oh, przepraszam! - zachichotała, po czym kucnęła, przybliżając się do niego i okropny wzrok powrócił - chciałam trafić w Ciebie, widocznie mi nie wyszło.
Po czym poderwała się i znów ruszyła na poszukiwania.
-Hm...tak...jedzenie. Nosie! Prowadź!

Demon wstał. Rzucił pogardliwe spojrzenie w stronę dziewczyny, po czym podszedł do jednego z domów znajdujących się w pobliżu. Bez namysłu zacisnął pięść i uderzył mocno w ścianę, tworząc jednocześnie dość spore wgniecenie. Chropowata ściana pozostawiła na jego palcach ślad w postaci niewielkich ran, z których powoli sączyła się krew. Odetchnął z ulgą. Zlizał krew, po czym wrogim spojrzeniem rozproszył niewielki tłum, zbierający się w celu przyjrzenia jego poczynaniom. Speszone towarzystwo wróciło do zajęć, a Verata tymczasem ruszył w kierunku parku.
[do: Ravadna; Park]

Zachichotała złośliwie, siedząc na dachu.
~Może być ciekawy. Pobawmy się!~
I ze skradzioną bułką w ręku przeskakiwała następne dachy w poszukiwaniu "Gnoma" - jak to go nazywała.
[do: Ravadna; Park]

Heremita AcrisDemon
Pewna dziewczyna szła powoli po placu głównym. Była dość zagubiona. Po chwili usiadła na ławce żłobiąc swoje imię z nudów, jednak cały czas obserwowała otoczenie.
~Ludzie i nie ludzie co ja mam robić~
Ostatnio edytowany przez Heremita Acris (2012-01-20 19:04:14)

~~*~~*~~ huehuehuehue ~~*~~*~~
-Zajmujesz się czymś ważnym? Ważne Gnomy mają najczęściej taki wyraz twarzy - skrzywiła się, naśladując chłopaka.

Verata zaśmiał się
- Taa... - rzucił - Stanowisko dowódcy klanu przywódczego i samo sprawowanie władzy nad tym pierdolniętym krajem samo w sobie jest męczące. Powtarzalność jest irytująca - powiedział i założył ręce za głowę.

Heremita AcrisDemon
Siedziała na ławce obserwując dwójkę osób.
~Może oni mi pomogą i wszystko wytłumaczą?~

Mosmira przyjrzała mu się uważniej.
~i tak jest gnomem. Niezależnie od tego jaką pełni funkcję.~
-Skoro tak...to zawsze będę brać bułki na Twoje nazwisko. - uśmiechnęła się promiennie.
Nagle zauważyła coś kątem oka. Minimalnie zgarbiła się i przyśpieszyła.
-Pośpiesz się! - warknęła. Cała radość wyparowała z dziewczyny. Ściągnęła brwi i założyła płaszcz.
~skąd tu się wzięła?!~

Heremita AcrisDemon
Widząc, że zaczynają iść poszła w ich w ich stronę. Dziewczyna wydała się jej znajoma lecz nie mogła sobie przypomnieć skąd może ją znać.
~Jestem pewna, że ją gdzieś widziałam.~

Demon zwiększył tempo i zrównał się z dziewczyną
- O co chodzi? - zapytał rozglądając się wokoło. Szukał aspektu, który mógł zmusić ją do przyspieszenia, jednak ni cholery nie mógł niczego takiego skojarzyć.

-Dobra! Szybka historia! Była sobie Mosia bla bla bla zostawiła ranną osobę w lesie, gdzie były wampiry. - zaśmiała się szaleńczo - No a teraz ta osoba - nieco starsza - lezie tuż za nami. - spojrzała do tyłu i warknęła.
~zwiewam~
-Dobra stary, było miło! Bułę mi kupisz kiedy indziej! - poczochrała mu włosy i klepnęła w ramię - Siema gnomie!
Mosmira pomachała czarnowłosemu i wspięła się na dach budynku.
~ach te wspinanie się po drzewach z łukiem w ręku! Ojciec miał rację, to naprawdę mi się przydało!~
Po chwili już jej nie było. Zniknęła. Zostawiła tylko karteczkę pod nogami Veraty.
["będę na obrzeżach. Przynieś bułę"]

Facet zdezorientowany stanął. Spojrzał pod nogi, odczytał napis na kartce i westchnął.
- Jakbym już zupełnie nie miał co robić... - warknął pod nosem i ruszył w kierunku sklepu.

Heremita AcrisDemon
Dziewczyna zdezorientowana zobaczyła jak jedna z postaci szybko znika, a druga idzie dalej. Westchnęła odwróciła się i zaczęła iść w nie wiadomym kierunku mając nadzieje, że spotka tajemniczą nieznajomą.

~*~~*~~*~~*~
~dupa, jak demonowi może się tak nudzić? Dobrze, że wzięłam Syczka.~ dziewczyna pomachała sobie zwłokami węża przed oczami ~przynajmniej on mi dotrzyma towarzystwa.~
-Nienawidzę słońca - mruknęła, zakrywając oczy. Po chwili klapnęła na jakiejś ławce w jakimś miejscu.